Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, заедно со директорот на Фондот

По повод 19 април, патрониот празник на СОУ „Гошо Викентиев“ - Кочани, денеска во 10 ч. пред бистата

Сандра Јорданов, ученичка во ОМУ „Ристо Јуруков“ освои прва награда по пијано на III Меѓународен

Вчера, под мотото „Другаруварувањето со книги ни е песна“, Библиотеката „Искра“ со повеќе содржини

Денеска, Библиотека „Искра“ со повеќе содржини ќе го одбележи Меѓународниот ден на

Денеска со почеток од 19:00 во Салон Фоаје 1 во ЦК „Бели мугри“ ќе биде отворена изложба на тема

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев денеска го прими државниот првак по информатика, седмоодделенецот од

Од вчера, 19 февруари, во просториите на Библиотеката „Искра“ во Кочани е отворена изложба

Екипа составена од десетина ученици од кочанските основни и средни училишта го освои првото место на меѓународната First Lego - лига што за време на изминатиот викендот се одржа

Во централното Основно училиште „ Климент Охридски“ во Облешево во пресрет на второто полугодие

Страница 1 од 14

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.