Кандидатот за градоначалник, Ратко Димитровски, по трет пат ќе ја бара довербата од граѓаните на

Kандидатот за градоначалник Методи Јованов, за прв пат

Денеска е првиот ден од кампањата за локалните избори. Како што веќе најавив

Првин сакаме да 'и се заблагодариме на јавноста за поддршката во изминатите неколку

Тројцата кандидати за градоначалник на Општина Кочани го потпишаа Кодексот за фер и демократски

П Р А В И Л Н И К за покривање на Локалните избори 2017 година на порталот radiokocani.mk:

ВМРО – ДПМНЕ и Коалицијата први настапуваат во Кочани во пресрет на Локалните избори што ќе се одржат на 15 октомври. Во вторник, 26 септември,

Утврден е редоследот на кандидатите за градоначалници и советници на гласачкото ливче. Првото место

До Организаторите на изборна кампања, кои имаат потврдена листа на кандидати од Општинската изборна

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.