Правото на глас денеска во Кочани ќе го искористат 92 болни и изнемоштени лица, чии барања за гласање

Полициското сослушување на кандидат за советник од ВМРО-ДПМНЕ во Кочани e само обид на

Почитувани сограѓани, Независната листа на советници ,,Младите за Кочани,, во која носител е Венко Крстевски, спонтано ја создадовме без

ПОЧИТУВАНИ СОГРАЃАНИ! ОВОЈ ПЕРИОД Е ПЕРИОД НА ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ. ТИЕ СЕ ТЕСТ ЗА ВРЕМЕТО КОЕ ШТО ДОПРВА ДОАЃА.

Почитувани сограѓани, почитувани медиуми, во чест на денешниот празник и нашите заложби за рушење на ѕидовите и градење мостови помеѓу луѓето, сакам

Ова позади мене е зградата на локалната самоуправа на Општина Кочани. Но, истовремено тоа е и семејна зграда на раководството на ВМРО ДПМНЕ. Така, во оваа зграда

Осум и пол години локалната власт на чело со градоначалникот Ратко Димитровски во Кочани се однесува расипнички и неодговорно

На 11 Октомври одбележуваме 76 години од почетокот на антифашистичкото востание во Република Македонија. Ден кога Македонија ја донесе одлуката да пристапи на страната

Мораме да ја алармираме јавноста и да предупредиме дека „ Центарот за социјални работи“ – Кочани иако е јавна институција за целите на Локалните избори

Ја одбројуваме последната седмица до слободно Кочани – до повеќе пари за граѓаните, до отворена и услужна општина и еднакви можности

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.