На фер, слободни и демократски избори за претседател, во првиот изборен круг победи Стево Пендаровски.

Најпрвин дозволете ми од име на ВМРО-ДПМНЕ и на членовите на Коалицијата За подобра Македонија

На вчерашниот прв круг од Претседателски избори во микрорегионот што го чинат четирите општини:

Во Општина Кочани на денешните Претседателски избори до водство дојде кандидатката подржана од ВМРО – ДПМНЕ и партнерите, Гордана Силјановска

Нема евидентирани неправилности во процесот на гласање на денешните Претседатески избориво во Кочани. Слична е состојбата и во соседните општини

Кандидатот за претседател подржан од СДСМ и уште триесетина партии, Стево Пендаровски, синоќа

Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова синоќа во Градскиот парк се обрати пред граѓаните на Кочани.

Претседателскиот кандидат подржан од ВМРО – ДПМНЕ и коалицијата, Гордана Силјановска Давкова,

Страница 1 од 8

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.