Во рамките на Проектот за управување по речниот слив на Брегалница, денеска и утре во сите 15 општини во регионот се организираат

Во ОУ „ Никола Карев“ вчера е беше спроведен третиот дел од кампањата „Биди модерен-селектирај паметно“.

Интензивно се работи на Проектот „Инсталација на соларен систем за затоплување на вода

Членови на екоодборите од основните и средните училишта од Кочани, во соработка со

По повод Денот на планетата Земја, 22 април, Општина Кочани во соработка со училиштата и велосипедските клубови од Кочани

По повод Денот на планетата Земја, во вторник, на 21 април, Општина Кочани во соработка

Пролетта доаѓа“ е проектна кампања на Македонско еколошко друштво кое деновите се

Со подршка на „Еко – Пак Хит“ брендирани се две возила за изнесување на смет на ЈП „Солидарност“ од Виница. Набргу

Третиот дел од кампањата „Биди модерен-селектирај паметно“ на „Еко-Пак Хит“ реализиран е вчера во ОУ „Раде Кратовче“

По спроведените работилници и акцијата за собирање на пластичен отпад,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.