Иако грејната сезона не е во полн ек, предизвикувањето пожар во контејнерите за смет станува сè почеста појава. - Минатиот месец

По потпишувањето на договорот на 16 октомври, во салата на Советот на Општина Кочани се одржа првиот официјален настан

Општина Кочани го потпиша договорот со консултантот од проектот за изградба на пречистителна станица и колектор за отпадни води

Територијалната противпожарна единица – Кочани, апелира пред почетокот на грејната

ЈП за државни патишта изготви Извештај за оцена на животната средина и социјалните

Основните училишта Раде Кратовче од Кочани и Св. Климент Охридски од Пазарџик,

В четврток, на 25 јуни 2015 година во 13 ч. Општина Кочани и ЕУ Инфо-центарот – Скопје,

На 10 јуни спроведен е третиот дел од кампањата „Биди модерен-селектирај паметно“

Општина Кочани доби нова донација од „Еко – пак хит“. КЈП „Водовод“ од денеска располага со нови 19 мали канти за селекција на отпад

Денеска во 11.30 ч. кај паркчето до книжарницата „Просветно дело“ во Кочани ќе биде

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.