Стрништата наместо да се палат и да го загадуваат воздухот, можат да се рециклираат, т.е сламата може

Општина Кочани во соработка со Швајцарската агенција на развој и соработка го заврши проектот со кој се изврши

Претставници на Еко пак хит го посетија ОУ Малина Попиванова, со кое годинава остварија неколкукратна соработка. Во случајов,

Вчера во Кочани се спроведе 16 акција Ден на дрвото – засади ја својата иднина,

В среда, на 2 декември, во Кочани ќе се спроведе 16 акција Ден на дрвото – засади ја својата иднина. На локацијата над

Денеска во комплексот „АСНОМ“ во Кочани се одржа завршната презентација од Проектот за управување со сливот на реката Брегалница,

Друштвото за управување со пакување и отпад од пакување Еко-Пак Хит ДОО Кочани известува дека заврши едукативната кампања

Иако грејната сезона не е во полн ек, предизвикувањето пожар во контејнерите за смет станува сè почеста појава. - Минатиот месец

По потпишувањето на договорот на 16 октомври, во салата на Советот на Општина Кочани се одржа првиот официјален настан

Општина Кочани го потпиша договорот со консултантот од проектот за изградба на пречистителна станица и колектор за отпадни води

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.