Во полн ек е акцијата за собирање електричен и електронски отпад, што заеднички ја организираат Компанијата Еко проект КО и Ротари клубот Кочани-Виница

На 13 и 14 мај, во периодот од 20 ч. до 3 ч. се спроведе првата фаза од овогодишното

Врз основа на изработениот Елаборат за валоризација на природната реткост платанови стебла (Platanus orientallis)

На Светскиот ден на планетата Земја, 22 Април, учениците од ОУ „Малина Попиванова“

Загадувањето во светот зема се поголем замав. Сведоци сме на низа природни катастрофи

Неажурноста на месните заедници со редовно хлорирање на водата во резервоарите

Во очекување на распишување конкурс за концесија, Спортско-риболовното друштво -

Владата на Јапонија ѝ одобри грант на Општина Кочани во висина од 70 479 евра

Спортските риболовци од Кочани ќе одржат редовно Годишно собрание на 10-ти март (четврток) во просториите каде што Советот на Општината

Градоначалникот на Општина Кочани, Ратко Димитровски оствари средба со Франсоа Саламе, висока

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.