Општина Чешиново-Облешево како дел од мрежата на Европски села на Штркови , го потпиша

По загадувањето на Кочанска река кај село Горни Подлог со непозната материја со лош мирис, од денеска е забележано загадување и на Оризарска река ка

Општина Кочани го потпиша и последниот договор околу изградбата на пречистителната станица

Речиси сите мерни станици во земјава каде што Министерството за животна средина и просторно планирање има

Денеска во Спортската сала во Кочани, во организација на Источниот плански регион се реализираше кампањата под наслов „За луѓето се работи“. Ученици

Граѓаните на Ѓорче Петров, Карпош, Берово, Гевгелија и Богданци ќе учествуваат во акција за ослободување од опасниот отпад

Единицата за управување со проектот за третман на отпадните води денеска одржа работна средба во просториите на Општината. - Во наредниот период консултантска куќа Ернст Бастлер и

В сабота, на 1 октомври, Општина Кочани ќе се вклучи во националната акција „Македонија без отпад 2016“,

Во рамките на Европската недела на мобилност, ЕУ Инфо-центарот и Општина Кочани и

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.