Територијалната противпожарна единица – Кочани апелира граѓаните да ги исчистат оџаците

Општина Кочани започнува акција за отстранување на хаварисаните возила од

Министерството за животна средина и просторно планирање објави тендер за пронаоѓање на

Со цел да го запознаат со проектите што ги реализираат на локално и на регионално ниво, претставници на Амбасадата

На 27 јули (четврток) од 4 до 8 часот наутро, стручни екипи на Друштвото за авиоуслуги

Поставен е камен-темелник на пречистителна станица за третман на отпадни води кај Кочани. Проектот чини над 21 милион швајцарски франци од кои 92 отсто

Програмата за зачувување на природата во Македонија, што како проект на Швајцарската агенција за развој и соработка во координација со Фармахем

Општина Чешиново-Облешево како дел од мрежата на Европски села на Штркови , го потпиша

По загадувањето на Кочанска река кај село Горни Подлог со непозната материја со лош мирис, од денеска е забележано загадување и на Оризарска река ка

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.