В четврток, 13 септември 2018 година, со почеток во 10:30 ч. во Туристичкиот инфоцентар „Пониква“, Програмата

Во рамките на проектот „Младите успеваат заедно“ поддржан од проектот за граѓанското учество на УСАИД, Центарот за култура, комуникација

Денеска, од 10:30 ч. во ресторанот „Амор“ во Кочани ќе се одржи првата од предвидените три работилници за подготовка на Стратегијата за развој на општина Кочани.

Денеска Спортско-риболовното друштво Еколошки клуб „Кочански рибар“ изврши порибување на

Швајцарската амбасадорка Сибиле Сутер Тејада денеска го посети градилиштето на Пречистителната

Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ – Кочани ги известува граѓаните и жителите на улицата

Риболовното друштво „Шаран“ вчера (09.03.2018) изврши ново порибување на езерото „Калиманци“. Во оваa

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.