Мрежата на заштитени подрачја во Брегалничкиот Регион се проширува и се развива. Со Решение на Министерството

Во периодот од Септември 2019 – Август 2020 година, во општина Чешиново-Облешево ќе се спроведува

На Пониква, од 5 до 8 август, во организација на Здружението на граѓани Еко Логик и Канцеларијата во

На 5 и на 6 август 2019 г., в понеделник и вторник, на подрачјето на Кочани ќе се спроведе превентивно терестичко,

Жителите на селото Бели се закануваат дека ќе го блокираат патниот правец Кочани – Пониква за сите возила, доколку не се најде решение за Градската депонија, која во изминатите

На Петровден, вчера, празникот на Кочани, свечено е пуштена во употреба Пречистителната станица за третман на отпадни

Локалната самоуправа на Чешиново-Облешево беше домаќин и организатор на дводневна меѓународна

По повод 5-ти Јуни – Светскиот ден на животната средина, Рудник САСА спроведе еко-акција чија цел е

По повод 22 април, Денот на планетата Земја, Eкоодборот на ОУ Св. Кирил и Методиј изведе акција под наслов

По повод 22 Април, Денот на планетата Земја, денеска во 14 ч. пред маркетот Тинекс, екоодборот на

Страница 1 од 11

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.