Земјоделските аптеки „Таурус“ во Кочани, Виница и Оризари располагаат

Во општинскиот центар Облешево  отворена е рурална аптека која е една од 73- те во државата  што добија лиценци за работа во руралните средини со  1000 до 3500 жители.

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.