НАСТАНИ

Викендов на Пониква се одржа манифестација на фолксваген возила на воздушно ладње. Сопственици на триесетина вакви
Ми се крева косата на главата и страшно ме лути кога гледам како идиоти стануваат почитувани (ценети, уважени) луѓе,
Страниците на поновата историја на кочанската културна сцена се испишани со многу збиднувања создадени од талентирани личности. За културните настани и креативците
На 10 – ти јули годинава во Градскиот парк на Кочани ќе се одржи Втората интернационална берза на винили (грамофонски плочи), најуваат Македонски рок архив и
ПРЕМИЕРНО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛ КАКОВ ШТО НЕМА НА БАЛКАНОТ - ФЕСТИВАЛ ПОСВЕТЕН НА МУЗИЧКАТА ПУБЛИЦИСТИКА
Во 72 -та година синоќа почина Киро Герасимов - новинар, публицист, хроничар, поет кој со својата работа во последните неколку децении остави траен белег во севкупниот
Голем црковно – народен собир со света литургија ќе се одржи на 29 април на манастирот
Регионалниот актив на новинари Исток на денешниот состанок во Штип ги додели традиционалните признанија за најдоброто во Источниот
Волонтерите од Клубот на младите на Црвениот крст на Кочани денеска во Трговскиот центар организираа отворен ден и на
Синоќа во Кочани во Библиотеката Искра беше промовирана книгата Зборува Радио Кочан од