НАСТАНИ

И з в е ш т а ј за извршениот избор на аматерски драмски претстави за
Општина Кочани ги известува сопствениците на времени објекти (бараки, трафики) коишто не се
Поради палењето на Градската депонија, Општина Кочани ги известува сите градежни фирми кои вршат земјени работи, ископаната земја да
Бизарна случка вчера попладне ја измами ТППЕ Кочани. Имено станарите од зградата во трговскиот центар од страната на големиот паркинг, пријавиле пожар, откако забележале димна завеса, во еден од становите. Противпожарната екипа пристигнала во најкус можен рок, кога помалку иронично…
В петок, на 27 април се навршуваат 113 години од загинувањето на претседателот на Крушевската република, Никола Карев.
По смртта на големата рок легенда Симеон Иванов Канго, кај многу граѓани честа тема на разговор беше дали и понатаму ќе се случуваат настаните од манифестацијата за Мактеонот, рок
PRE-ORDERPRE-ORDER, PRE-ORDERPRE-ORDER, PRE-ORDERPRE-ORDER
В петок, на 20 април, со почеток во 9 ч. на Градскиот стадион „Никола Мантов“ во Кочани, по осми пат ќе се одржи Пролетниот крос. На манифестацијата ќе учествуваат
4 – 8 април 2018 г. (среда) во салата на ОУ „Никола Карев“ Турнир во мал фудбал .............................................. Здружение на Роми „Авена“
Серијата на StandUp настани продолжува и оваа недела во Кочани. За ова виновник е Klasik Kafe! Настанот

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.