Поддршка за жртвите на семејно и родово базирано насилство

22 Сеп 2020
2452 пати

072 243 782 е телефонски број за поддршка на жртвите на семејно односно родово базирано насилство за жителите

од Кочани, Зрновци и Чешиново-Облешево. Можноста за помош и заштита на жртвите на семејно насилство ја воведе Министерството за труд и социјална политика, во координација со Центарот за жени жртви на семејно насилство и јавната установа Меѓуопштински центар за социјална работа – Кочани и со другите институции на локално ниво.

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)