ДАФ ќе се одржи – Започнува на 6 септември

26 Авг 2020
265 пати

ДАФ на Македонија Кочани ќе се одржи и оваа година, наместо, според традицијата, во месец мај, ќе има

повеќе викенд-изведби во септември и првиот викенд од октомври, најави Дарко Спасов, претседател на Собранието на најзначајната манифестација на драмските аматери во државата. .

Содржините на ДАФ ќе се одиграат на отворено, а ќе започнат на 6 септември, недела, во предвечерието на Денот на ослободувањето на Кочани, на Споменикот на слободата.
Програмата и локациите на настаните ќе бидат објавени на 31.8.2020.
Фестивалската управа ги следи препораките на здравствените власти и протоколот за организирање настани од Владата на РС Македонија и најавува фестивал кој строго ќе се придржува до нив, се наведува во соопштението од Собранието на ДАФ на Македонија.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.