Дератизација на 29 и 30 ноември

27 Ное 2018
738 пати

Согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести на

подрачјето на Општина Кочани од 2018 година,ќе биде спроведена превентивна дератизација на градската депонија и на канализационите системи во Кочани,како и селата Мојанци,Горни и Долни Подлог,Грдовци,Тркање, Прибачево и Оризари.

Општата дератизација ќе се спроведува на 29.11.2018 и 30 11.2018 година
(четврток и петок),со можност за промена поради евентуални неповолни временски услови.

Општата дератизација ќе ја спроведува ЈЗУ Центар за јавно здравје Кочани во соработка со Општина Кочани и КЈП Водовод Кочани.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.