Програма на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз 2018“

19 Сеп 2018
1559 пати

Градски парк – Кочани

27.9.2018 г. четврток

19 часот

Свечено отворање на фестивалот

Избор на жетварска убавица

Eat the Beat & Ilija Karadakoski

--------------------------------------------------------------------------------- 28.9.2018 г., петок

18 ч. Турнир во баскет – Спортски терен на „Скопска“

19 ч. Концерти: Ouroboros / Драган Теодосиев квартет / SETHSTAT & Mirko Popov / Conquering Lion
---------------------------------------------------------------------------------

29.9.2018 г., сабота

10 ч. Традиционално зажнејување и вршидба на ориз – Институт за ориз - Кочани

11:30 ч. Избор на најдобар земјоделец Презентација на традиционална храна

12 ч. Промоција на ново комунално возило - КЈП Водовод - WTA

12 – 15 ч. Фолклорен концерт на домашни и странски групи: КОПАЧКА, Драмче / Пиринче, Благоевград / КУД Руен / ФА Кочани / Мугри / ФА Оризари / Пирински Полах, Добриниште / Српски вез, Куманово / Фолклорно студио Етнос, Скопје / ...

13:30 ч. Промоција на Инфоцентарот „Пониква“ – Пониква, Осоговски Планини

18 ч. Финале на турнирот во баскет – Спортски терен на „Скопска“

20 ч. Концерти: Baklava Musicgroup / MIYATTA / Tamara Todevska & Tijana Dapcevic

---------------------------------------------------------------------------------

Sethstat & Mirko Popov и Miyatta се дел од проектот НОВ КУЛТУРЕН БРАН на Министерството за култура на Република Македонија во соработка со граѓански здруженија и Општина Кочани.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.