Во Кочани нова услуга за граѓаните: Мобилен сервис за здравствени и социјални услуги

15 Сеп 2018
1735 пати

Пред зградата на Општина Кочани денеска министерот за здравство Венко Филипче и министерката за труд

и социјална политика Мила Царовска официјално ќе ја најават новата услуга – Мобилен сервис за здравствени и социјални услуги.

Целта на сервисот е да се приближи здравствената и социјалната грижа поблиску до домовите на граѓаните, да се подобри пристапотот до квалитетот на здравствените услуги, а со тоа да се придонесе кон подобрување на здравјето на граѓаните.

На настанот, ќе присуствуваат и постојаната координаторка на ОН Луиза Винтон, градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илиев и претставник од мобилниот сервис.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.