На 27 април – Промоција на спомен-облежјето на Никола Карев

25 Апр 2018
1460 пати

В петок, на 27 април се навршуваат 113 години од загинувањето на претседателот на Крушевската република, Никола Карев.


По тој повод, општините Кочани, Чешиново-Облешево и Центарот за развој на ИПР ќе го промовираат проектот Изградба на спомен-обележје на местото на загинувањето на Никола Карев – Свиланово.
Проектот е финансиран од националниот буџет преку Програмата за развој на планските региони од Министерството за локална самоуправа – Биро за регионален развој со кофинансирање од општините Кочани и Чешиново-Облешево.

Оценете ја оваа вест
(1 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.