Наскоро ќе биде објавена Македонската рок - енциклопедија

18 Апр 2018
1454 пати

PRE-ORDERPRE-ORDER, PRE-ORDERPRE-ORDER, PRE-ORDERPRE-ORDER

КОНЕЧНО ,
АПРИЛ 2018, по повеќе од 6 години истражувачка работа дојде денот да објавиме,
Bookstore Release Date – 09.05.2018
Наскоро ќе ве информираме и за денот и местото на промоција на Енциклопедијата !!!!!

Од денес, па во следните 40ина денови, ја имате можноста вашиот примерок на Енциклопедијата да го купите/резервирате однапред, како limited edition издание, нумерирана и рачно потпишана, по поефтина цена од продажната, со бонус - скромни подароци. Ова е и начинот на кој можете да го поддржите навременото и квалитетно печатење на Енциклопедијата.

Македонска РОК Енциклопедија (1963 – 2018) - ПРВ ТОМ
Издавач: Corpus Delicti Records
Приредувач на Енциклопедијата: Тошо Филиповски
Тираж: 1000 примероци

333 МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ СОСТАВИ
Повеќе од 2000 СПОМЕНАТИ МУЗИЧАРИ
Околу 400 црно-бели фотографии
Жанрови: rock, jazz, blues, electronic, hip hop, world music, pop-rock, punk, heavy metal, reggae, ska..........

• A4 формат
• тврд повез со обвивка
• црно бел принт со колор насловна
• 400 страници
• повеќе од 400 фотографии

ПРИЈАТЕЛИ, ПОДДРЖУВАЧИ, МУЗИЧАРИ, ПОЧИТУВАЧИ НА СОПСТВЕНАТА МУЗИЧКА ИСТОРИЈА, ЧУВАРИ НА КУЛТУРНОТО БОГАТСТВО... ја очекувам вашата поддршка за навремено и квалитетно издавање на капиталното дело: “Македонска РОК Енциклопедија (1963 – 2018), Прв Том”.
ПРВИТЕ 500 примероци се limited edition, своерачно нумерирани и потпишани, со бонус македонска CD компилација (History of Macedonian Punk/HC Vol.1 1979-2001) + налепница.
Цената во претпродажба:
Р.Македонија: 1,800 денари + 100 ден поштарина
Странство: 30 euro + 10 euro shipping

ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ПОДДРШКАТА!
Можност за плаќање директно на банкарската сметка на Corpus Delicti Records, преку paypall, или western union.
e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
facebook контакт: Тошо Филиповски

paypal: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.;

КОРПУС ДЕЛИКТИ РЕКОРДС
4ти Јули 42/1/1 - Скопје
Жиро с-ка: 380-1-034456-001-55
Депонент: Про Кредит Банка, Скопје
За: претплата за “Македонска РОК Енциклопедија”

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.