П Р О ГР А М А за одбележување на 8 Април – Светскиот ден на Ромите 2018

30 Мар 2018
1944 пати

4 – 8 април 2018 г. (среда) во салата на ОУ „Никола Карев“ Турнир во мал фудбал .............................................. Здружение на Роми „Авена“

2 – 6 април 2018 г. Основни општински училишта

Мултикултурализам – запознавање на учениците во основните училишта со ромската култура ....................................................................................Здружение на граѓани „Подготови го својот пат“


4 април 2018 г. (среда) Општина Кочани

9:30 ч. - Прием на ромска делегација кај Градоначалникот


4 април 2018 г. (среда) во 10:30 часот во сала на ОУ „Никола Карев“

– Приредба со децата од ЈОДГ „Павлина Велјанова“ – проект „Инклузија на деца Роми во градинките“..............................................................................Здружение на Роми „Авена“

4 април (среда) 11:30 часот – Парк на Револуцијата........ЦКЕР„Светла иднина“

- Отворање на изложба на традиционални занаети и јадења за ромската заедница
- Културно-уметничка програма

5 април 2018 г. (четврток) во 19 часот во Але-дар

- Промоција на достигнувања на лица Роми во различни области
- Емисија за Ромите ....................................„................... Здружение на граѓани „Подготви го својот пат“


• Во реализацијата на Програмата учествуваат невладини организации кои работат на проекти во интерес на ромската заедница. Три организации се вклучуваат со активности на локално ниво, додека една организација „Ромска иднина“ ќе се вклучи во реалзиација на активности за Светскиот ден на Ромите на регионално ниво.

 

Општина Кочани

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.