Започнува летното сметање на времето

24 Мар 2018
2235 пати

Утре наутро започнува летното сметање на времето. Точно во 2 часот стрелките на часовникот

треба да се поместат еден час напред и наместо 02 да означуваат 03 часот.
Летното сметање во 2018 година ќе заврши на 28 октомври во 3 часот по полноќ, со поместување за еден час наназад, така што 3 часот ќе се смета како 2 часот.
Ако зимското време кое е реално, летното време е административно заради економска заштеда, политички, безбедносни, спортско-рекреативни, здравствени или други причини.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.