Општина Кочани: Повик за одбележувајње на 8 Април, Денот на Ромите

28 Фев 2018
1554 пати

П О В И К : Општина Кочани ги повикува граѓанските организации, пред сè организациите што работат на ромски прашања, да достава

т предлог-програми за одбележување на 8 Април, Меѓународниот ден на Ромите.

Рокот за доставување на предлозите е до 5 март 2018 година. Предлог-програмите во хартиена форма треба да се достават до Едношалтерската канцеларија на Општина Кочани.
За одбележување на Светскиот ден на Ромите 2018 година, се предвидени средства во Програмата за култура на Општина Кочани, кои ќе бидат распределени на граѓански здруженија според видот и квалитетот на активностите што се предлагаат.

27.2.2018 година
Општина Кочани
К о ч а н и Одделение за јавни дејности

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.