Програма за Деновите на кочанскиот ориз 2017

18 Сеп 2017
2534 пати

П Р О Г Р А М А ЗА 26. МАНИФЕСТАЦИЈА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“ – 2017


26 септември (вторник)
12 ч. НУЦК „Бели мугри“- фоаје
Ликовна изложба

27 септември (среда)
12 ч. Манастир „Свети Јован Опсечен“ – Г. Подлог
Промоција на монографијата „Горни Подлог низ историјата“ од Илија Стојанов
18 ч. Летна бавча при ЈОУ Библиотека „Искра“
Промоција на збирката раскази „Говорот на срцето“ – Славица Цветкова

28 септември (четврток)
19 ч. НУЦК „Бели мугри“
Театарска претстава „Отворач на конзерви“ – Народен театар – Штип

29 септември (петок)
10 ч. Организирана посета на знаменитости за гостите
20 ч. Избор на жетварска убавица – уметнички перформанс
со Сара Мејс

30 септември (сабота)
10 ч. Туристички инфорцентар – Пониква
Прием на гости, делегации и културно-уметнички друштва кај Градоначалникот
11 – 18 ч. Летна сцена при НУЦК „Бели мугри“
„Знаеме, сакаме, твориме во чест на оризот“
(културно- забавна програма)
– Настап на деца од градинки, училишта, здруженија, настап на фолклорни ансамбли, хорови, претставување на спортски вештини

19 ч. НУЦК „Бели мугри“
Меѓународен фолклорен концерт
21 ч. Трговски центар Кочани
Оризова бела вечер
– Шоу со Игор Џамбазов и Гуру Харе

1 октомври (недела)
10 ч. Оризова нива – Институт за ориз - Кочани
Обичаи зажнејување и вршидба
11 ч. Парк на Револуцијата – Кочани
– Традиционалната кујна и етноелементите од Кочани и Кочанско претставени преку штандови на месни и урбани заедници
– Прогласување на најуспешен земјоделец на годината
– Концерт на Ефто Пупиновски
– Дегустација на традиционални јадења од ориз

* На настаните од „Денови на кочанскиот ориз“ – 2017 ќе се нудат специјалитети од ориз: сутлијаш, лапа и пилав
* Во Програмата се можни одредени измени, за што навреме ќе бидете информирани


Општина Кочани

Градоначалник,
Ратко Димитровски

Оценете ја оваа вест
(2 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.