На 25 мај во 12 часот во МНТ во Скопје - Прес на ДАФ на Македонија за 53. издание и промоција на „Вертикали“

22 Мај 2017
1462 пати

 

До

Печатените и електронски
Медиуми во Македонија
П О К А Н А: за ПРЕСС конференција-
Објавување на ДАФ на Македонија и
промоција на книгата „Вертикали“ од
Иван ИВАНОВСКИ

П о ч и т у в а ни,
Фестивалската управа на Драмски Аматерски Фестивал на Македонија-Кочани Ве поканува на ПРЕЕС конференцијата која ќе се одржи во фоајето на Македонски народен театар-Скопје на 25.мај 2017 година со почеток во 12:00 часот.
На ПРЕСС-от ќе известиме за почетокот на 53-то издание на ДАФ на Македонија-Кочани 2017, за репертоарот и придружните манифестации. Потоа ќе уследи промоција на книгата „Вертикали“ од Иван ИВАНОВСКИ, а промотор е проф. д-р Јелена ЛУЖИНА.
Се надеваме дека ќе го завредиме Вашето внимание и ќе присуствувате на настанот со што ќе допринесете за информирање на нашата општествена и културна јавност, за што најучтиво се заблагодаруваме.
                                                                                                                                                                                                                                       С о п о ч и т,
                                                                                                                                                                                                                                       22.мај 1977 год. Драмски Аматерски Фестивал
                                                                                                                                                                                                                                       К о ч а н и на Македонија – Кочани
                                                                                                                                                                                                                                       Извршен директор, г. Благој ПЕНОВ

Преземено од dafkocani.com

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.