СПОРТ

Во врска со информацијата за поднесената оставка на Управниот одбор на ГФК „Осогово“ до градоначалникот, ја
По сознанијата за непријатните состојби во ФК „Осогово“ и настаните на стадионот, а за смирување на страстите и изнаоѓање
Нова вештачка тревна подлога е поставена на фудбалското игралиште во училишниот двор
Општина Кочани се вклучи во одбележувањето на Европската недела на мобилност која се
Ракометниот клуб „Младинец“ од Кочани влегува во новата сезона на натпревари, оваа година со две екипи,
МИНАТАТА НЕДЕЛАТА ЗАВРШИ БАЛКАНСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ЏУДО, КОЕ СЕ ОДРЖА ВО СКОПЈЕ ВО ТЕХНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА
Општина Кочани како организатор на ПЕТРОВДЕНСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ ги повикува фудбалските екипи
Општината му помогна на ГФК „Осогово“. „Жолтосините“ на денешната седница од Советот добија 250 000 денари за покривање на трошоците за котизација
Речиси ниту еден стопанственик не присуствуваше вчера во салата за седници на Општинскиот совет
На 14 јуни (среда) во салата на Советот на Општината ќе се одржи состанок, на кој, во центарот на вниманието ќе биде ГФК „Осогово“ и новите моменти

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.