СПОРТ

Котизацијата за учество во Третата лига Исток за натпреварувачката 2014/2015 година изнесува 80 000 денари
Натпреварувачката 2012/2013 година е најуспешна во десетгодишната историја
Најубавиот момент на вчерашниот дуел помеѓу екипите на „Кочани“ и српски „Машинац“ се случи во 88 минута,
„Да ви кажам нешто: ова е возвишена работа што доаѓаат сите репрезентативци по ваков повод.
„Заедничка идеја со претседателот на ФФМ Илчо Ѓоргиоски ни е да играме што повеќе вакви натпревари низ Македонија
„Секогаш одговатаме позитивно на повик од хуманитарен карактер. Така е сега, така ќе биде и понатаму
Илија Најдовски, Тони Мицевски, Саша Ќирич, Гоце Седловски, Митко Стојковски, Горгдан Здравков, Жанко Савов, Јовче Џипунов со уште
Репрезентација на Македонија во кошарка од денска до недела ќе ги игра натпреварите
Симона Крстановска, Ели Јаковска, Николина Трајковска и Моника Тодоровска се приновите во ЖФК „Кочани“,
Фудбалерите на „Осогово“ ја постигнаа втората победа на третиот подготвителен меч

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.