Заедницата на единиците на локална самоуправа на Македонија дава целосна поддршка за активностите на

Со цел да зајакне соработката со невладиниот сектор, градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев одржа средба со претставници

Советот на Месната заедница на селото Нивичани, в среда, на 26 септември 2018 г., во 19 ч., во просториите

Со цел да промовира социјални мерки поврзани со текстилните работници, денеска, 1 август 2018 година,

Претставници на „Фридрих Еберт Штифтунг“, предводени од Ева Елерајт, директорка на фондацијата во Македонија, вчера остварија

Вокално инструменталниот состав „Тенеси“ ја доби наградата за животно дело, највисокото признание

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев ја прими амбасадорката на Јапонија, Кеико Ханеда.

Загрижени од состојбите во такси-превозот во Кочани, одговорните служби од Полициската станица – Кочани и Општина Кочани

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески оствари работна средба со градоначалникот на Општина Кочани,

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески денеска ќе изврши увид во реконструкцијата на

Страница 1 од 6

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.