Компанијата “Ледер” од Кочани, денеска ги израдува вработените од ЈЗУ Здравствен дом – “Академик

97 коло на НовоЛото 7/34 во 2018 година донесе добивка 6+1 вредна 1.187.037 денари.

Согласно Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести на

Претставници на Младинската акциона група од Кочани и Центарот за култура, комуникација и едукација

Промоција на книгата „Боцки“ од Ружа Стојмилова ќе се одржи денеска во ЈОУ Библиотека „Искра“ во

Во организација на Библиотеката „Искра“ во Кочани, од денеска, 5 ноември, е отворен тринаесеттиот Саем на

На 31.10.2018 година (среда) во 9,00 часот во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ ќе се одржи XIX по ред Општинскиот натпревар „Млади библиотекари“,

Фестивалот на хуморот и сатирата „Ин Виница веритас“ започнува на 22 октомври и ќе трае до 27 - ми истиот

Со прес-конференција што се одржа во Благоевград, беше означена завршницата на проектот

Во петокот, во ОУ „Свети Кирил и Методиј“ во Кочани беше промовирано делото „Развојните фази

Страница 1 од 38

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.