Илинден е темелник на засебноста, идентитетот и на нашата државотворност. Славејќи ги двата Илиндена, од 1903 и од 1944 година

Со финансиска подршка од Советот и градоначалникот на Општина Виница, од печат излезе првото

Во организација на влашката пејачка група „Грамостеањ“ од Скопје,а со финансиска поддршка на Општина Кочани, вчера, на рекреативниот

Денеска, на 14 јули, со почеток во 11 ч., на Пониква, кај Одморалиштето на МВР, ќе се одржи

Во рамките на одбележувањето на Петровден, празникот на Општина Кочани, денеска во Паркот на револуцијата

В среда, на 11 јули 2018 г. во салата на Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани со почеток во 19 ч. ќе

ПО ПОВОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „БАБИНА БАНИЦА 2018 ГОДИНА“, АВТО АТОМ ДОО КОЧАНИ

Општина Кочани заедно со ЕУ инфо точката го одбележа, 9 Мај, Денот на Европската Унија со повеќе

Со промоција на новото спомен-обележје на Никола Карев во месноста Свиланово, кај кочанското село Рајчани, беше одбележана 113-годишнината од смртта на големиот

Со пригоден настан, Библиотеката „Искра“ го одбележа Светскиот ден на книгата и на

Страница 1 од 15

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.