Виница втора година по ред без Тодоровите трки

20 Мар 2021
119 пати

Општина Виница втора година по ред го одложи одржувањето на традиционалната спортско-рекреативна

манифестација ,Тодорови трки и тоа поради пандемијата со Ковид-19 и зголемениот број на заболени лица.
Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија за откажување на сите јавни собири поради епидемиолошката ситуација со корона вирусот, имајќи го во предвид масовниот карактер на настанот кој анимира голем број на граѓани од сите возрасти, а заради заштита и на активните учесници и на оние што присуствуваат како публика, годинава манифестацијата ,,Тодорови трки” нема да се одржи, наведено е во соопштението на Општина Виница.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)