Балканијада во џудо - Бронза за Савева во екипна конкуренција

17 Сеп 2017
1105 пати

МИНАТАТА НЕДЕЛАТА ЗАВРШИ БАЛКАНСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ЏУДО, КОЕ СЕ ОДРЖА ВО СКОПЈЕ ВО ТЕХНИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА

НА ЏУДО ФЕДЕРАЦИЈАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
НА БАЛКОНСКОТОТО ПРВЕНСТВО ВО СЕНИОРСКА КОНКУРЕНЦИЈА УЧЕСТВУВАА 12 ЗЕМЈИ СО НАД 120 НАТПРЕВАРУВАЧИ. ОД НАШИОТ ГРАД УЧЕСТВО ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА ЗЕДЕ МЛАДАТА ДРАГАНА САВЕВА, КОЈА Е ЧЛЕН НА ЏУДО КЛУБОТ „ГЛАДИЈАТОР“ ОД КОЧАНИ, КОЈ ИНАКУ, ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ИМА ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ. ДРАГАНА САВЕВА НАСТАПИ ВО КАТЕГОРИЈАТА ПЛУС 78 КГ И ИМАШЕ УШТЕ ДВА ДРУГИ НАТАПА ВО 2 КАТЕГОРИИ, ПРИ ШТО ВО ПЕДИНЕЧНА КОНКУРЕНЦИЈА СЕ ПЛАСИРА НА 4 МЕСТО, А ЕКИПНО СЕ ПЛАСИРАВМЕ НА 3 ПОЗИЦИЈА .
ОВА Е ГОЛЕМ УСПЕХ, КАКО ЗА КОЌАНИ, ТАКА И ЗА КЛУБОТ. НА ПРВАТА ПОЗИЦИЈА СЕВКУПНО СЕ НАЈДЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА НА Р.СРБИЈА , А НА ВТОРАТА Р.ТУРЦИЈА.
НАРЕДНО ПРВЕНСТВО КОЕ НИ ПРЕТСТОИ КАКО КЛУБ Е МЕГУНАРОДНИОТ НАТПРЕВАР, КОЈ КЕ СЕ ОДРЖИ ВО ПРИЛЕП ВО ОКТОМВРИ МЕСЕЦ. ЌЕ УЧЕСТВУВАМЕ И НА МЕГУНАРОДНОТО ПРВЕНСТВО КОЕ КЕ СЕ ОДРЖИ ВО Р.БУГАРИЈА ВО НОЕМВРИ МЕСЕЦ.

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.