Денеска – На „Мантов“ ќе се натпреваруваат пензионерите

19 Апр 2017
740 пати

Здружението на пензионери на Кочани денеска ке ги реализира традициоанлните општински пензионерски игри кои

годинава се 22-ри по ред. Се очекува масовно присуство на пензионери од сите ограноци на здружението кои работат во општините Кочани, Зрновци и Чешиново - Облешево.
-Натпреварите ке се реализираат во повеке спортски дисципчлини, ни изјави Горги Серафимов, претседател на кочанското пензуионерско здружение.Така, на Градскиот стадион Никола Мантов ке се одржат општинските натпреваруи во теглење на јаже, скок од место, трчање на 6о и 80 метри, фрлање гуле, кошарка, фудбал и стрелаштво. Во просториите на Управната зграда на здружението ке се одржат натпреварите во шах, пикадо, табла и домино. Натпреварите започнуваат во 10 часот, а изјава за медиумите претседателот Серафимов ке даде во 11 часот на Градскиот стадион.
Најуспешните поединци ке ја сочинуваат екипата на ЗП Кочани на претстојните регионални спортски натпревари кои на 20 мај ке се одржат во Пехчево. Оттаму се очекува пласман на кочанските спортисти-пензионери во повеке спортски дисциплини за учество на 22-та Републичка пензионерска олимпијада која годинава ке се одржи во Кочани на 2 септемеври оваа година и домакин ке биде ЗП на Кочани.
К.Герасимов

 

Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.