СПОРТ

Екипата на „Деликатес“ е вториот финалист на „Петровденскиот турнир во мал фудбал“. Финалниот натпревар е со екипата на
Како и што беше најавено на 6 јули на Градскиот стадион „Никола Мантов“, шефот на стручниот штаб на
Во Општина Чешиново-Облешево , во с.Чешиново традиционално веќе 47. година по ред ќе се одржат
По продолжувањето на соработката со костурот на екипата, дојде време и официјално да ги промовираме првите
Викендов, на акумулационото езеро „Гратче“ се одржа натпревар во спортски риболов - Рибарите за рибарите.
Иако е пауза помеѓу двете сезони и период од годината кој е предвиден за одмор, Управата на ГФК Осогово максимално работи за предизвикот што следи,
Заврши рокот за пријавување на екипи за учество во Петровденскиот турнир во мал фудбал. На турнирот се пријавија
Леонид Гошев, годинава по вторпат доби стипендија од Агенцијата за млади и спорт. Овојпат освојувајќи го
Општина Кочани како организатор на ПЕТРОВДЕНСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ
Друштвото за спорт и рекреација „Прв до врв“, во соработка со велосипедската група МТБ „Исток“ од Кочани и спортски ентузијасти од Осоговието,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.