РЕГИОН

ПС Кочани поднесе кривична пријава против Д.Д.(56) од Струмица, стечаен управник на „Руен Интернешенал Технолоџис“
- Љупчо важни се децата! Да ги спасиме нив! - ова се зборовите на Милан Гошев од населбата Оризари кај Кочани
Со авионското прскање против комарци што на подрачјето на општина Кочани се реализираше во саботата, на 21 јуни
Кочанската Општа болница инвестираше сопствени 1.076.000,00 денари и набави ново санитетско возило, со што го зголеми својот возен парк
Во периодот од 8 до 11 Мај во шпанската општина Malpartida de caceresза се одржа единаесетиот по ред состанок на “Мрежата на европските села на штрковите”. На состанокот присуствуваа представници од девет рурални општини членки на мрежата (Rühstädt- Германија, Malpartida…
Утре со почеток во 13.00 часот ќе се официјализира стартот на инфраструктурните активности за изградба на Мултикултурниот центар во Виница, проект кој општина Виница ќе  го реализира преку Источен плански регион.
Заврши асфалтирањето на земјениот пат во виничкото село Кршла.
Во општинскиот центар Облешево  отворена е рурална аптека која е една од 73- те во државата  што добија лиценци за работа во руралните средини со  1000 до 3500 жители.
„Поради настанатата штета од излевање на Река Злетовица, која овој викенд ги поплави обработливите површини во атарите на населените места Лепопелци, Новоселани , Жиганци и Уларци,  претставници од Општината  и градоначалникот Костадин Личков, излегоа на терен и ги согледаа настанатите…

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.