РЕГИОН

Граѓани од улицата Евлија Челебија (поранешна Вељко Влаховиќ) револтирани се обратија до Радио Кочани. Реагираат на состојбата во која се наоѓа улицата – раскопана, со дупки, нешто е правено, но недоправено. „Си ги искршивме возилата, ве молиме објавете информација. Улицата…
Почитувани сограѓани, Срамно и цинично е коментирањето на ДПНЕ за реализација на модуларната болница во Кочани бидејќи токму тие не го потпишуваа кредитот со Светска банка со кој се реализира изградбата на овие болници во август, како дел од техничката…
Во периодот што следи екипите на „Електродистрибуција“ ќе вршат реконструкција  на дистрибутивната мрежа. Заради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, во Понеделник дел од Општина Кочани ќе остане без снабдување во следните периоди:…
По донираниот апарат за ендоскопија, заштитни скафандери и заштитни маски за лекарите и останатиот медицински персонал, денеска беше донирана IT – опрема со модерни софистицирани принтери за биохемиската лабораторија каде што има потреба од скенирање на сите резултати кои се…
Изградбата на земјоделски патишта во Кочанско е пред почеток. Претпријатието „Калина“ од Оризари е изведувач којшто ќе работи на порамнување, тампонирање, подобрување на тлото и изградба на пропусти на 14 км полски патишта. – Поддршката во подобрувањето на земјоделската инфраструктура…
Советот на Општина Кочани ја одржа 52. редовна седница на која од триесетината точки на дневен ред, во фокусот на расправата се најде работењето на Комуналното јавно претпријатие „Водовод“. Членовите на Советот се интересираа за начинот на креирање на цената…
Општина Кочани ќе им додели субвенции на граѓаните кои во наредниот период ќе набават велосипед, како една од индиректните мерки за намалување на загадувањето на воздухот. За почеток со овој проект е предвидено да се обезбеди покривање на дел од…
Започна уште еден крупен капитален проект во општина Виница, поврзување на жителите на село Лески со чиста, исправна и питка вода за пиење на виничкиот водовод,
Почитувани,Денес се одржа 52-рата седница на Советот на Општина Кочани на која беа усвоени поголем дел од предвидените точки од  дневниот ред.Усвоена е Предлог-одлуката за давање на трајно управување и користење, без надомест, на изградена водоводна, фекална и атмосферска канализациона…
– Сеидбата на земјоделските култури во текот на есента во општина Виница е реализирана на 650 хектари од планираните површини, со што планот е исполнет со 99,5 отсто. Најзастапени се пченицата на 300 и јачменот на 282 хектара, а останатите…