РЕГИОН

Општина Кочани организира бесплатни курсеви за полнолетните граѓани
Едно лице го загуби животот во сообраќајка што се случи нешто по пет часот утрово
Денес со почеток од 11.00 часот во просториите на Локалната самоуправа на
Такси возачите добија бесплатен курс по англиски јазик, кој за нив е неопходен
Ротари клуб „Кочани“ одржува хуманитарна забава „Вечер на вино и колачи“ , која
„Почитувани сограѓани, граѓани на Република Македонија, 7 и 8 Септември се два големи датума
Мртов машки труп е пронајден денеска во каналот за наводнување што поминува зад бензинската пумпа
Започна новата учебна година
По повод 70 годишнината од ослободувањето на Виница
Православните христијани го слават христијанскиот празник Успение на Пресвета Богородица. Нему

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.