РЕГИОН

Ученици на ОУ „Ловќенски партизански одред“ од Цетиње, Црна Гора, ќе учествуваат во одбележувањето на патрониот празник на ОУ „Никола Карев“
Педесет и петгодишниот В.Г. од Виница заработи кривична пријава од полицијата поради
Од 14 (четиринаесетти ) до 30 април општинскиот совет за безбедност на патниот сообраќај

Велигденски саем

11 Апр 2015
1256 пати
Општина Чешиново – Облешево во соработка со „Жито“ маркет , во пресрет на
Пролетта доаѓа“ е проектна кампања на Македонско еколошко друштво кое деновите се
Денеска е Велики Петок. Настанот кој е поврзан со овој празник е Христовото распнување.
Во рамките на проектот Меѓуетничка интеграција во образованието, договор за партнерство
Со културно-забавната програма под наслов „Заедно сме посилни“ што се одржа во Спортската сала „Никола Карев“,
Средното општинско училиште „Љупчо Сантов“ – Кочани потпиша договор за партнерство и соработка со СОУ „Неготино“
„Различната националност не е хендикеп, туку предност. Овде, во градинката, од мали нозе

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.