РЕГИОН

Жетвата на оризот започна уште пред една недела, но се одвива
Улицата „Тошо Арсов“ во Виница, во непосредна близина на општинската зграда, која важеше за
Започна поставувањето на канализационата мрежа во виничко Лески
Осумдесет милиони евра може да очекува Кочани во наредните десетина години
По повод прославата на денот на Основното училиште „Ловќенски партизански одред“,
Од мое лично име и од името на Општина Кочани
Од 2 до 13 октомври трае пријавувањето на заинтересираните
Кочанското основно училиште „Малина Попиванова“ доби сертификат за беспрекорна соработка
Поради изведување градежни работи, од денеска, 29 септември, се воведува
Можат да се формират паралелки во основните и средните училишта

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.