РЕГИОН

Преставници на невладината организација ЈУАНЈТЕД ЈУТ КОЧАНИ на 29.01.2021 беа во посета на НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЈА
По извесен период повторно се чисти дивата депонија во кругот на старата касарна, лоцирана на само стотина метри од строгиот
Денеска заедно со потпретседателот на партијата Оливер Спасовски сме во посета на Кочани и кочанско. Паралелно со промените и реформите во државата, за подобрување на животот на граѓаните, тече процесот за подобрувања, промени и модернизација во СДСМ. Задоволни сме што…
Општина Кочани обезбеди 1,5 милион денари од сопствениот буџет за чистење на околу 3,5 километри земјени канали во рамничарските села Горни и Долни Подлог. Локалната самоуправа првпат презема ваква активност, во рамки на законските ингеренции за заштита од поплави на…
На празникот на Оризари, Свети Атанасиј, официјално беше означена завршената изградба на локалниот пат од Оризари до манастирот „Пресвета Богородица – Балаклија“ во месноста Добра Вода. Реализацијата на оваа сообраќајна врска којашто поврзува населено место со туристичка локација, со своето…
Нашиот народ два пати го празнува споменот на свети Атанасиј Велики. На 31/18 јануари се празнува празникот Танасовден ‒ зимен, а на 15/2 мај Танасовден ‒ летен. Свети Атанасиј, наречен Велики е роден во Александрија во 295 година. Едно време…
Се спасија од дупките, ама не и од одроните. Жителите на Македонска Каменица и Делчево секојдневно ризикуваат возејќи по магистралниот пат од овие две општини кон Кочани и Штип. Овој патен правец е најкратка и единствена врска на истокот со…
Брегалница, есенскиот првак во ВМФЛ – исток, во својот втор контролен меч оваа зима успеа да ја забележи првата победа. Денеска во Кочани, фудбалерите на стратегот Марјан Секуловски со 2:1 успеаја да слават над Осогово. Андреј Кудијан во првиот дел…
!Kомуналното јавно претпријатие „Водовод“ ги известува потрошувачите на вода за пиење дека поради дефект на водоводна мрежа на главната линија Усова Чешма – Трајново Трло – Оризари, има прекин во водоснабдувањето на овие населби. Дежурните служби работат на поправка и…
СОУ Гошо Викентиев доби техничка опрема од вклученоста во Акцес програмата која е дел од проектот за усовршување на англискиот јазик поддржан