РЕГИОН

Поради дефект на водоводната мрежа во централното градско подрачје, КЈП „Водовод“ – Кочани ги известува потрошувачите дека в четврток, на 4 февруари 2021 година, од 8 часот ќе има прекин на водоснабдувањето со кој ќе бидат опфатени станарите и комерцијалните…
    По изградбата на фекалната и на атмосферската канализација, избраниот изведувач „Ленди груп“ засилено ги подготвува за асфалтирање четирите краци од улицата „Кирил и Методиј“, во вкупна должина од 732 метри. – Деновиве, овој дел од Кочани е големо…
Граѓаните што возат автомобили со странски таблици ќе мора да ги прегеристрираат со македонски, доколку сакаат да ги возат во земјава. Стапуваат на сила новите законски одредби со кој се става крај на можноста за регистрација на возилата во странство…
Како што најави менаџментот на „Амфенол Технолоџи Македонија“ и генералниот директор Сашко Наков, на почетокот од оваа 2021 година, поточно денеска на 2ри февруари бројката на вработени во компанијата се заокружи на 2000. Пред околу само два месеци, на крајот…
– Општина Кочани го почна проектот за проширување и уредување на пешачка патека од населбата Бавчалук до браната Гратче, чија должина е околу 3,5 километри. Градежните работи се дел од проектот „Планински велосипедски рај“ за кој локалната самоуправа обезбеди грант…
Од почетокот на март се очекува да започнат градежните работи за реконструкција и проширување на системот за собирање на отпадни води во Оризари и на дел од канализациската мрежа во Кочани. По објавениот повик за поднесување понуди за набавка на…
Нема доволно инспектори за животна средина ниту во Државниот инспекторат, ниту во општините. Во Инспекторатот во моментов има 15 инспектори, а според директорката потребно е тој број да се удвои. Од друга страна, дел од општините воопшто немаат овластен инспектор…
Денес ( 01.02.2021 година ) до Основното јавно обвинителствоКочани, од моја страна е поднесена кривична пријава проитив лицето Гоце Серафимов кој е  претседател на ОО на СДСМ Кочани ,за сторено кривично дело ,,Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски системи,, од чл.394-г ст.1…
Близу 2,2 милиони денари ќе потроши Општина Кочани за овогодишната, осма по ред кампања за прскање против комарците. Сумата е за околу 300 илјади денари повисока од претходната година, а средствата се обезбедени од локалниот буџет, претходно планирани во програмата…
Соопштението на опозицискиот ОК на ДПНЕ е јасен сигнал за тоа дека им пречи секој реализиран проект во Кочани, а посебно се гневат на вниманието и средствата што ги вложува централната власт на Кочани, а со тоа и на Истокот.Изградбата…