РЕГИОН

„Драги сограѓани, дојде време на оние безброј манипулации, кои ги пласира СДСМ во изминатите неколку месеци, дојде време ние
Советот за развој на Источно-планскиот регион вчера во Берово одржа седница на која
Повеќеилјадна беше колоната граѓани на Кочани која синоќа дефилираше за да изрази почит
Во мај, Општинскиот совет за безбедност во патниот сообраќај ќе реализира акција  со која
Здружението на граѓани „Благородна мисија“ и Општина Кочани организираа прием и донација на половен мебел за социјално загрозени
По иницијатива на  Општинскиот одбор на Сојузот на борците од НОВ, на 8 мај во 14 ч. на локалитетот Пониква,
Партијата на обединети демократи на Македонија - ПОДЕМ со голема загриженост ги следи
Кочани ќе добие нов Генерален урбанистички план. Со него се предвидуваат површини за изградба на нова железничка станица, спортска сала,
Во Македонија денеска се одбележуваат 112 години од смртта на македонскиот
Со тешка повреда на главата вчера попладне во Медицинскиот центар во Штип бил пренесен 62-годишниот виничанец М.А.,

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.