РЕГИОН

Жителите на улиците “Рајко Жинзифов“, “Јане Сандански“, “Видое Смилески Бато“ и
Во текот на минатата недела, царинските службеници спречија повеќе обиди за криумчарење разна стока,
Неплански изградените објекти, кои подоцна со постапка за легализација се озаконети, претставуваат рак-рана на
Општина Кочани ја започна постапката за изработка на локална урбанистичко-планска документација со намена за домување во станбени куќи, по
Министерот без ресор задолжен за имплеметација на Стратегијата за ромски прашања, Аксел Ахмедовски вчера го посети Кочани, со цел да се
Завршија градежните активности за асфалтирање улици во селата Прибачево, Мојанци, Грдовци, Долни Подлог, Горни Подлог и Тркање.
Со средства во висина од 15 милиони денари, обезбедени од Министерството за култура на Република Македонија започнаа градежните работи
Со цел да промовира социјални мерки поврзани со текстилните работници, денеска, 1 август 2018 година,
Локалните полицајци, особено оние што се задолжени за регулирање на сообраќајот, предпразнично се со
Локалитетот „Градче“ бисерот на кочанскиот регион, важи за едно од најубавите природни реткости, не само во Источниот регион, туку и во целата наша земја. Со годините наназад, тоа успеаја да го препознаат бројни туристи од сите краеви на Македонија, а…

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.