РЕГИОН

Одговор на прес-конференцијата на ОК на ВМРО-ДПМНЕ одржана на 9.2.2021 Брифингот со повеќе од 20 медиумски работници од регионот, што градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев го одржа во петокот, на 5 февруари, беше посветен на промоција на Пониква и…
Иако брифинзите се најнормална работа во демократските општества, тоа не е случај и со нашиот градоначалник. Имено, кога се работи за оние информации за граѓаните кои се расправаат на седниците на Советот на град Кочани, тогаш настанува медиумски мрак. Но,…
За пробивање и расчистување на патиштата во ридско-планинскиот регион што се наоѓаат на оддалеченост до 30 километри од градот, локалната самоуправа на Кочани годинава ќе инвестира околу 1,5 милион денари. Средствата се наменети за подобрување на проодноста на земјените коловози…
Несреќата се случила околу 17.30 чaсот во делот на Овче Поле. Од Македонски железници АД транспорт потврдуваат дека воз излетал од шините и се работи на санирање на шетата. Поради излетувањето на патничкиот вагон, железничкиот сообраќај од и кон Кочани…
Преставници на нашата организација ЈУНАЈТЕД ЈУТ  присуствуваа во официјална посета на СОУ „Љупчо Сантов“ Кочани каде што остварија работен состанок со директорот на училиштето Игор Христов. Овој состанок преставуваше почеток на официјалната соработка помеѓу ЗГ ЈУНАЈТЕД ЈУТ и СОУ ЉУПЧО…
Дедо Цане Гелевски од селото Бурилчево, општина Чешиново-Облешево, денеска го прослави 102 роденден, а поради пандемијата од Ковид-19 свеченоста беше само со најблиските од семејството. Гелевски сè уште е во одлична здравствена состојба и е најстар жител во општината, и…
Во кругот на Општа болница со проширена дејност во Кочани викендов почна поставувањето на монтажните модули за потребите на регионалната ковид-болница. Монтажната болница е алтернативен ковид-центар за осум општини од Источниот регион и ќе има капацитет од 30 легла, од…
Санирањето на одроните кај месноста Драките, на патот Македонска Каменица – Кочани кој е дел од магистралата А3, ќе се реализира со првото подобрување на временските услови. Од Јавното претпријатие за државни патишта, информираа дека редовно се следи состојбата на…
Во болницата во Кочани, каде што е вториот по големина ковид-центар во источниот дел од земјата, ќе се вакцинираат само 17 вработени во првата фаза. Ова го покажала анкетата помеѓу медицинскиот персонал, чиј број изнесува вкупно 251. Останатите се пријавиле…
ГРИН.ОРГ Започна кампања за ден без автомобили што ќе придонесе за помало аерозагадување но и за намалување на сообраќајниот хаос низ улиците во Кочани. Како за почеток на оваа активност (ден без автомобил) е земен денот на екологијата 21 март…