РЕГИОН

В недела, на 2 април, на игралиштето во населбата Трајаново Трло со почеток во 16 ч. ќе се одржи
Од вчера кочанската акумулација “Гратче“ е збогатена со дополнителна количина од автентична риба “Крап“. Во организација на концесионерот СРЗ “Кочански рибар“
Со поддршка на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, саниран е полскиот пат во месноста Слатина. Целта е
Момче од Виница е осомничено за кривичното дело „неовластено производство и пуштање во промет на наркотични дроги, психотропни
Полицијата во Кочани поднесе кривична пријава против Д.М. (25) од селот Ракитец – Општина Конче поради
Обновена е опремата и реквизитите на сите 15 детски игралишта на подрачјето на Општина Кочани, соопшти
Македонија сеуште нема ново Собрание, ниту се распишани локалните избори. Поради тоа, останува недоумицата – до кога
Стационар за бездомни кучиња ќе гради општина Зрновци во кругот на фабриката за селектирање комунален смет, на површина од околу 100 метри квадратни. Во него
Благој Николов е виничкиот гинис во историјата на крводарителството. Во своите 56 години тој
По повод Денот на Црвениот крст и на крводарителството во Република Македонија, крводарители и волонтери

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.