РЕГИОН

Согласно препораките на Генералното собрание на ЗЕЛС, Општина Кочани организира акција за чистење на дивите депонии и јавните површини што ќе ја реализира
СОУ „Гошо Викентиев“ и годинава учествуваше на натпреварот „Образовно рандеву“ – МАССУМ, кој се одржа на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје.
Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, доби подршка од опозицијата во Кочанскиот совет, односно
В четврток, на 3 мај, со почеток во 9 часот во салата на Советот на Општина Кочани ќе ја одржи 10 редовна
Во сабота на ден 28.04.2018, сабота, околу 13 ч. намерно е подметнат пожар на градската депонија. КЈП Водовод и противпожарната единица реагираше во најкус
Основното училиште „Св. Кирил и Методиј“ доби адаптиран и убаво уреден простор, кој за повеќе намени
Кој  и како ја креира кадровската политика во Општина Кочани ? Партијата, градоначалникот, или, пак, СДСМ, како извршна, на републичко ниво, и како локална власт, преферира
Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кочани до Основното јавно обвинителств
Од Планираните 10-на улици со овој проект, повеќе од 60% се речиси завршени со исфрлање на старите азбестни
Претставници на Светска банка, Општина Кочани и надлежните вклучни во изградбата на улиците „Карпошово востание“ во Кочани и „АСНОМ“ во Оризари вчера направија

ОПШТИ ОДРЕДБИ

Радио Кочани ФМ емитува сопствена програма, која според одредбите од Правилникот за форматите од радио и телевизиските програмски сервиси (застапеност на говорниот дел) спаѓа во редот на говорно-музичко радио со претежно информативен општ формат.