РЕГИОН

До новоизбраниот градоначалник на Виница ЈАВЕН ПОВИК Почитуван градоначалнику, повеќе од 6 месеци гори депонијата кај селото Лески и во континуитет загадува неколку општини и на температури од 40 степени и во време на пандемија, кога наши и ваши сограѓани…
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлука со која од вечер на полноќ се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,03%, при што намалување има кај Еуродизелот, екстра лесното масло за домаќинство…
Со прибирањето на родот од земјоделските површини во атарот на селата Спанчево и Соколарци, привршува жетвата на оризот од овогодишната реколта во кочанскиот регион. Жетвените активности задоцнија околу еден месец, пред сè поради обилните врнежи во текот на октомври и…
Наш редовен следач и слушател ни испрати 2 фотографии на кои јасно се гледа дека во срцето на природата, во месноста Локубија во Кочани брутално се вандализирани пластичните монтажни тоалети. Никој не знае од каде се дојдени и кој имал…
СДСМ секогаш се одлучувала во интерес на ранливите категории низ соодветна постапка и легални механизми со вклученост на сите.За секое прекршување на законот, следуваа преземења на соодветни мерки.Искажаните сомнежи единствено може да ги демантираме преку факти, затоа јавно ги повикуваме…
Завршува уредувањето на крак од улицата „Роза Петрова“ со паркиралиште, во непосредна близина на станбениот комплекс во населбата Калиманова Глава. Стручните служби од Општина Кочани известуваат дека деновиве се работи на асфалтирање и дека досега е поставен асфалт на околу…
 Понудата на половни возила е драстично намалена, а цените на она што се нуди се забележително повисоки од пред неколку месеци. Трговците изјавуваат дека сѐ потешко доаѓаат до квалитетни возила од Германија, Италија или од Белгија, бидејќи и тамошните дилери…
Почитувани,      Опозицијата СДС, откако ја изгуби власта  започна со хистерични реакции и небулози, кои допираат далеку од фактичката состојба и реалност.  Исто така опозицијата го злоупотребува името на ВМРО – ДПМНЕ како општинска организација, за да креира лажна…
Почитувани сограѓани,Изминативе четири години постојано се движевме во насока на подобрување на нашата општина од секаков аспект и во секоја сфера. За жал, не секој дејствува за доброто на сите и не секој го става заедничкиот интерес над личниот.Вчера, со…
Советот на Општина Чешиново-Облешево денеска ја одржа првата конститутивна седница со следниот Дневен Ред: 1.Одлука за избор на Комисија за верификација на мандатите на членови на Советот на општина Чешиново-Облешево за период од 2021-2025 год. 2. Одлука за верификација на…