РЕГИОН

Почитувани граѓани на општина Зрновци,
Градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев повикува на одговорно однесување за заштита од коронавирусот
Општина Виница ги следи и применува препораките од Владата за превенција и заштита од КОВИД 19 или т.н. Корона Вирус. Како локална институција
Штаботзазаштита и спасување формиран со решение на Советот на Општина Кочани, вопроширенсостав, денескаодржа седница посветена на состојбата и примената
Во тек е уривањето на дел од старите куќи на улицата Стево Теодосиевски во Кочани, на потегот од
Мобилниот сервис за домашна посета во Кочани им овозможува поддршка на старите, изнемоштените и на лицата
Министерството за здравство информира дека и вториот, повторен тест на лицето од Кочани, чиј брис пристигна преку ЦЈЗ Штип е негативен на коронавирусот. И првиот тест на пациентот од Кочани беше негативен, но заради типичните симптоми на вирусот, тестирањето беше…
Со дневен ред на кој се најдоа четиринаесет точки, од кои најголем дел се однесуваа на завршните сметки на основните и средните училишта,
Дезинфекција на улиците во Кочани. Цистерни на КЈП „Водовод“ ги мијат улиците и стојалиштата на контејнерите, како мерка за превенција против КОВИД-19.Службите на „Водовод“ дезинфицираа и на регионалниот пат Кочани - Пониква, на потегот кај Градската депонија.
Со цел да се намалат директните контакти, како превенција од коронавирусот, Општина Кочани им препорачува